2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Kalakutienos ir ryžių kukuliai pomidorų padaže


20 vnt. reikės:
Malta kalakutiena 700 g
Ryžiai virti 1 st.
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Rūkytos paprikos milteliai ~
Kajeno pipirai ~
Petražolės ~
Raudonėliai ~
Maltos saldžiosios paprikos~
Smulkinti pomidorai 400 g
Grietinėlė 100 ml
Vyno actas 1 a.š.

       Kalakutieną sumaišome su virtais ryžiais, įmušame kiaušinį ir suberiame prieskonius - druskos, pipirų, rūkytos paprikos, kajeno, petražolių, raudonėlio ir įspaudžiame česnako. Svogūną susmulkiname, apkepiname aliejuje ir suberiame į faršą. Šlapiomis rankomis formuojame kukuliukus, dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 200 C orkaitėje 15 minučių.
       Padažui supilame smulkintus pomidorus į didelį puodą, įpilame šiek tiek vandens (arba sultinio), grietinėlės, paskaniname druska, pipirais, maltomis paprikomis ir šaukšteliu acto. Išmaišome padažą ir kai užvirs, sudedame apkeptus kukulius. Paliekame troškintis ant žemos ugnies maždaug valandai - kol padažas sutirštės. Patiekiame su ryžiais arba bulvių koše.
       Recepto šaltinis - Food wishes.

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Rusiški barščiai


       Kodėl rusiški? Tiesiog taip užvadinau, nes receptą radau rusiškame kanale. Bet labai laabai skanūs :)

Reikės:
Jautienos gabalėlis su kaulu (naudojau kulninę)
Prieskoninės daržovės sultiniui (salieras, morka, svogūnas)
Burokėliai 1 vnt. didelis
Kopūstai 1/4 vnt.
Bulvės 4 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Actas 3 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoninės žolelės sultiniui (lauro lapai, petražolės)
Cukrus 1 a.š.

       Pirmiausia išsiverdame sultinį, aš viriau dieną prieš nes man taip buvo patogiau :). Užkaičiame didelį puodą vandens, dedame mėsos su kaulu, kai užverda - nugraibome putas. Sudedame prieskonines daržoves, druskos, prieskoninių žolelių ir viską verdame ant mažos ugnies 1 val. Tada sultinį perkošiame, mėsą atskirame nuo kaulo ir pasmulkiname.
       Vėl užkaičiame puodą su sultiniu, sudedame mėsą, įberiame pipirų. Kai užvirs - beriame kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais - kopūstus. Tuo metu keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus, morkas ir paprikos kubelius. Paskaniname druska, pomidorų pasta, kai daržovės apkeps - suverčiame į puodą. Tada apkepiname stambiai tarkuotą burokėlį. Iš iškart aplaistome actu, cukrumi ir druska. Kai burokėlis apkeps - taip pat suverčiame į sriubą. Pabaigoje įspaudžiame česnako skilteles ir suberiame kapotų žolelių (aš naudojau šaldytus krapus ir petražoles).
        Recepto šaltinis - Nataly Gorbatova.


2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Vištienos kepsnys su pesto, pomidorais ir traškia plutele



       Sultingas ir skanus kepsnys su traškia parmezano-džiūvėsėlių plutele. Man labai patiko :)

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1,5 vnt. (turėjau 3 puseles)
Pesto padažas 3 v.š.
Pomidorai 3 vnt.
Tarkuotas parmezanas 4 v.š.
Džiūvėsėliai 4 v.š.
Česnakas 1 sk.
Alyvuogių aliejus
Druska, juodieji pipirai~

       Krūtinėlės puseles perpjauname į plonesnius kepsnelius, lengvai pamušame peiliu ir dedame į kepimo skardą, pašlakstytą aliejumi. Pabarstome druska, pipirais. Dedame po šaukštelį pesto padažo ir užklojame pomidorų griežinėliais.
       Dubenėlyje sumaišome parmezaną ir džiūvėsėlius. Įspaudžiame česnako, pašlakstome trupučiu aliejaus (kad geriau apskrustų) ir maltais juodaisiais pipirais. Beriame šaukštu trupinius ant kepsnelių, dar pašlakstome aliejumi ir kepame 200 C orkaitėje 20 minučių.
       Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Greita pusryčių košė



       Avižinė košė pusryčiams - sveikas ir skanus pasirinkimas, tik ne visada yra laiko rytais ją virti :) Mano mėgiamiausia košė visada buvo avižiniai dribsniai su pjaustytais bananais ir uogomis, pašlakstyti medumi, cinamonu ir saujele riešutų. Bet kai tenka rytais skubėti, dažnai pasirinkdavau kokį greitą sumuštinį su arbata, kad nereikėtų paskui plauti kalno indų :) Ir štai neseniai prekyboje atsirado greitai paruošiamos avižinės košės "Activus" su braškėmis, avietėmis, obuoliais, arba tradicinės (be priedų). Tokią lengvai pagaminsite per porą minutėlių, tereikia užpilti verdančiu vandeniu. 


        Košė paruošiama tiesiog indelyje, nereikės traukti net puodo. Tokius pusryčius galima pasiimti ir į biurą arba į kelionę. Vienu ypu užsiplikome ir arbatą, ir košę. Kol dribsniai išbrinksta, pasipjaustome bananą, sudedame norimus pagardus ir Voila! Skanių pusryčių! 





2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai per 5 minutes




       Nors nesu didelė mišinių gerbėja, bet šiandien turėjau galimybę išbandyti "Kauno grūdų" mišinį šokoladiniams keksiukams. Rezultatas pranoko mano visus lūkesčius - nemaniau, kad galima išgauti tokį skanų desertą per 5 minutes :) Minkštučiai ir drėgni keksiukai, puikaus šokoladinio skonio, su ne per mažai kakavos ir ne per daug cukraus - na, mano skonio receptoriams tiesiog idealiai. 
       Keksiukus labai paprasta ir greita pagaminti - suverčiame pakelio turinį į dubenį, įpilame 175 g aliejaus ir stiklinę vandens. Tešlą išmaišome ir supilame į keksiukų formeles. Viskas! Iškepė per 25 minutes 180 С orkaitėje.


       Papildomai keksiukus aš dar papuošiau plaktos grietinėlės ir šokolado kremu (ištirpinau 50 g šokolado + 2 v.š. pieno ir sumaišiau su 200 g riebios grietinėlės, išplaktos su cukrumi). Nors galima keksiukus aplieti tiesiog šokoladiniu padažu arba ganašu, arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
       Ateityje dar būtinai kepsiu, ir šiaip, manau, tokį mišinį labai paranku visada turėti spintelėje ekstra atvejams. Labai praverstų užimtoms mamytėms arba tiesiog per daug laisvo laiko neturintiems žmonėms :)